esmaspäev, 11. juuli 2011

IV PÄEV

IV PÄEV – 30. JUUNI 2011 – NELJAPÄEV

6:45 äratus. Küll oleks tahtnud veel magada, aga polnud aega. Sööma ja teele. Selleks ajaks, kui mina majast välja läksin, hakkasid ka kõik ülejäänud tasapisi liigutama ja sööma minema.

7:30 Maigi, Helgi ja mina tõttasime Pärnu mnt-le trammile, et jõuda õigeks ajaks lauluväljakule „Põhjamaa” proovi. Trammid-bussid olid tühjad, hea oli kohe liigelda. Lauluväljak oli ka kuidagi hõredalt asustatud. Vaikselt õpetajaid kogunes. Asi venis teadmata põhjusel. Mitte ei hakanud pihta.

8:30 pidi algama aga 8:47 algas, kui Märt Agu platsi keskele tuli ja valjult rääkima hakkas, üritades end kuuldavaks teha. Nimelt polnud helitehnikut. Möödarääkimised või midagi sellist. Lõpuks saime siis ka üles rivistatud ja ühe korra läbi tantsitud. Minu koht oli täpselt ees keskel tribüüni ees. Lahe, lõpuks saab jälle ise peol tantsida ja seda tunnet tunda. „Põhjamaa” oli seekord tants, mida õpetajad tantsivad tänutäheks oma õpilastele. Minu jaoks on sellel tantsul veel sügavam tähendus.

9:30-14:14 algas suur montaaži proov. Nüüd tuli varuda kannatust. Eks tekkis ka väikeseid viivitusi ja mõningaid asju tuli korrata, aga üldiselt kõik sujus hästi. Mina sain oma nurga juhtimisega ka ilusti hakkama. Tegime sissetulekut paar korda läbi, kuna eelmised ei jõudnud nii kiirelt lavalt maha, aga muidu oli kõik ok. Suured võimlejad said üles mäenõlvale rivistusega ka enam-vähem hakkama. Käisin seal üleval ka natuke rivisid sättimas ja aitasin allatulekut korrigeerida. Jooksvalt sai ka söömas käidud. Nooremad enne vanemad hiljem. Päike lõõskas ikka jätkuvalt lagipähe nagu eelmistelgi päevadel.

Minu nurk, mida ma rivistama pidin

III rühma püramiid

Emma lennuk

Platsile voolavad suured võimeljad

Enne kui suurtega sööma läksime, olid Tibid üles leidnud Alexi, noormehe, kes eelmisel suvel koos meiega Istanbulis käis. Taasnägemine oli tore ja noortel jagus juttu kauemaks. Lõunasöögi ukse taga oli meeletu trügimine. Ainult jõuga sai ennast läbi pressida. Kohad laua ääres leidsime ka alles päris söögihalli lõpus. Rassolnik ja jäätis.

Tibid leidsid Alexi

Esmaabi Helenile

Hakkasin parasjagu juba oma lõunat lõpetama, kui tuli Krislin ja otsis meedikut. Helenil jooksis ninast verd. Kuum päike oli teinud oma töö. Ei tahtnud kuidagi seisma jääda. Esmaabi antud, tuli ülejäänutel minna proovi. Kaili jäi Heleniga veel natukeseks aia äärde viludasse istuma. Tegime endale pesapaiga, nüüd juba pidime pinkidelt ära kolima, sest hakkas kontserdi peaproov, mis pidi olema kui päris, kuigi veel ilma kostüümideta. Väikesed olid end sisse seadnud suure kivi ümber. Päike oli ka siin seltskonnas oma töö teinud. Annabelil oli paha olla, panime ta viludasse pikali. Teised mängisid mõnusalt veesõda, mis andis natukenegi jahutust. Maris ei tundnud end ka kõige paremini. Helen oli juba kosunud, nii et oma numbrit läks ta juba tantsima. Nooremad said ka oma tantsuga ilusti hakkama. Tublid lapsed, aga jube virr-varr oli küll.

Lõppes läbimängu proov

Väike veesõda jahutuseks

Puhkehetk

14:45-16:45 see läbimäng kestiski. Pärast seda oli vaba õhtu. Sõitsime bussiga kesklinna. Seal hargnesime, kuna osad tahtsid minna jala, teised bussiga. Lõpuks jõudsid koolimajja kõik. Pikk vaba õhtu oli ees. Mis küll sellega peale hakata. Kuna pool linnas veedetavast ajast oli möödas, siis otsustasin ära teha väikese koosviibimise. Kutsusin kõik lapsed meie oma II korruse koridori kokku ringile istuma. Natuke tõsist juttu ka. Koristajad olid teinud meie staapi märkuse, et II korruse WC-s on põrandale pissitud. Noh, eks ma siis pidin ju oma tüdrukutele jutu ära rääkima, et istutakse ikka ilusti potile, mitte ei kükitata poti kõrvale. Kõik itsitasid!

Väikesed tegid Triinule soengut ja Triin tegi omakorda väikestele

Toredam pool oli aga see, et andsin kätte kõikidele lastele nende aastalõpu tunnustused, sest tantsupeoga saab üks hooaeg jälle läbi. Kuigi tõele au andes, siis I ja II rühm peavad veel paar esinemist tegema, aga see saab ka tehtud. Maasikaks tordi peale oli ämbri täis maasikaid, mis sai nii kiiresti tühjaks, et nagu poleks neid olnudki.

Sõprusering

Mmmmm...

Edasi läks õhtu juba vabas vormis ja igaüks leidis endale ise meelepärast tegevust. Väike kurbus käis ka mõnel tüdrukul külas koduigatsuse näol, aga see käib asja juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar